Roessingh

Introductie door Roessingh

Roessingh is een gespecialiseerd revalidatiecentrum voor volwassenen en kinderen, dat gebruikmaakt van de modernste hulpmiddelen en de nieuwste revalidatietechnieken. Revalidatiecentrum Roessingh maakt deel uit van Roessingh Concern, waarin behandeling en zorg, onderzoek en commerciële activiteiten bijeen zijn gebracht. De getoonde cijfers hebben betrekking op de hoofdlocatie van Roessingh in Enschede.

Patiënttevredenheidscijfer
2.029 Behandelingen polikliniek
552 Opnames kliniek

Kwaliteitscijfers

Roessingh

ALS

Revalidatie bij ALS

Als je ALS hebt, kun je worden doorverwezen naar een ALS-behandelteam. Het ALS-behandelteam begeleidt patiënten, behandelt de symptomen en kan complicaties voorkomen. Het team kan ook de partner en gezinsleden begeleiden. Het doel van de behandeling is een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven, en het zo goed mogelijk (zelfstandig) kunnen functioneren van de patiënt en zijn omgeving.

Revalidatiebehandeling

In Roessingh kun je terecht voor behandeling bij als. Revalidatiecentra en revalidatie-afdelingen van ziekenhuizen houden geen cijfers bij die specifiek iets zeggen over de kwaliteit van behandeling bij als. Daarom vind je op deze pagina geen cijfers.

Toelichting

Mensen die de diagnose ALS krijgen, hebben te maken met toenemende lichamelijke stoornissen en beperkingen. Zij moeten zich voortdurend aanpassen aan steeds veranderende situaties. De gespecialiseerde ALS behandeling van Roessingh is erop gericht om het leven van ALS-patiënten zo lang mogelijk zo comfortabel mogelijk te maken. Omdat er vaak sprake is van een combinatie van problemen wordt de behandeling verzorgd door een multidisciplinair team. De zorg die door het ALS-behandelteam van Roessingh wordt geleverd is van goede kwaliteit en de patiënten zijn tevreden over de zorg die geleverd wordt. Het ALS behandelteam van Roessingh heeft sinds 2018 het keurmerk 'ALS Zorgnetwerk'. 

Locaties en contactinformatie

Locaties

 • Roessingh Hoofdlocatie
  Roessinghsbleekweg 33
  7522 AH Enschede
 • Roessingh op locatie MST Enschede
  Koningsplein 1
  7512 KZ Enschede
 • Roessingh op locatie MST Oldenzaal
  Prins Bernhardstraat 17
  7573 AM Oldenzaal
 • Roessingh op locatie ZGT Almelo
  Zilvermeeuw 1
  7609 PP Almelo
 • Roessingh op locatie SKB Winterswijk
  Beatrixpark 1
  7101 BN Winterswijk
Vergelijk
Revalidatie-instellingen om te vergelijken:
+ Andere revalidatie-instelling toevoegen Maximaal 3 revalidatie-instellingen