Maasstad Ziekenhuis

Rotterdam, Spijkenisse

Bekijk locaties en contactinformatie

Informatie over het ziekenhuis
Het Maasstad ziekenhuis bevindt zich al jaren in Rotterdam-Zuid en mede daardoor heeft het een hechte band met de bevolking. Het ziekenhuis biedt een breed pakket aan medische zorg, met vrijwel elk medisch specialisme en een aantal topklinische en bijzondere functies voor complexe zorg zoals het brandwondencentrum. De revalidatiegeneeskunde werkt samen met veel van deze specialismen en we komen op diverse klinische afdelingen.

Naast poliklinische revalidatie op de locaties Rotterdam en Spijkenisse wordt ook zorg gedragen voor de revalidatiezorg in de regio Zuid-Holland zuid middels detachering van revalidatieartsen naar Goeree-Overflakkee.

In het revalidatiecentrum doorlopen jaarlijks minstens 600 mensen een poliklinisch revalidatietraject. Naast revalidatie bij onder andere neurologische en orthopedische diagnosen is er een samenwerking met het brandwondencentrum, wordt complexe handproblematiek behandeld binnen het Hand en Pols Centrum en vinden er groepsbehandelingen plaats voor longrevalidatie, revalidatie bij oncologie, pijnrevalidatie en revalidatie bij hypermobiliteit.

Zoals het Maasstad Ziekenhuis een topklinisch ziekenhuis is streeft ook het revalidatiecentrum naar een hoge standaard van zorg met aandacht voor wetenschap en opleiding.


Kwaliteit / Behandelresultaten

Maasstad Ziekenhuis

Reuma

Revalidatie bij reuma

Reuma is een verzamelnaam voor een groot aantal pijnlijke en langdurige aandoeningen in en rond de gewrichten. Reuma komt op alle leeftijden voor. De meeste reumatische aandoeningen zijn chronisch. Je kunt vaak wel worden behandeld, maar de reuma is niet te genezen. Als je last hebt van een ernstige reumatische aandoening, dan heeft dit grote gevolgen op zowel lichamelijk, psychisch, sociaal als economisch vlak. Reumatische revalidatie kan hierin ondersteunen.

Revalidatiebehandeling

In Maasstad Ziekenhuis kun je terecht voor behandeling bij reuma. Revalidatiecentra en revalidatie-afdelingen van ziekenhuizen houden geen cijfers bij die specifiek iets zeggen over de kwaliteit van behandeling bij reuma. Daarom vind je op deze pagina geen cijfers.

Contactinformatie

Locaties

  • Maasstad Ziekenhuis Hoofdlocatie
    Maasstadweg 21
    3079 DZ Rotterdam
  • Spijkenisse
    Ruwaard van Puttenweg 500
    3201 GZ Spijkenisse
Vergelijk
Revalidatie-instellingen om te vergelijken:
+ Andere revalidatie-instelling toevoegen Maximaal 3 revalidatie-instellingen