Maasstad Ziekenhuis

Rotterdam, Spijkenisse

Bekijk locaties en contactinformatie

Informatie over het ziekenhuis
Het Maasstad ziekenhuis bevindt zich al jaren in Rotterdam-Zuid en mede daardoor heeft het een hechte band met de bevolking. Het ziekenhuis biedt een breed pakket aan medische zorg, met vrijwel elk medisch specialisme en een aantal topklinische en bijzondere functies voor complexe zorg zoals het brandwondencentrum. De revalidatiegeneeskunde werkt samen met veel van deze specialismen en we komen op diverse klinische afdelingen.

Naast poliklinische revalidatie op de locaties Rotterdam en Spijkenisse wordt ook zorg gedragen voor de revalidatiezorg in de regio Zuid-Holland zuid middels detachering van revalidatieartsen naar Goeree-Overflakkee.

In het revalidatiecentrum doorlopen jaarlijks minstens 600 mensen een poliklinisch revalidatietraject. Naast revalidatie bij onder andere neurologische en orthopedische diagnosen is er een samenwerking met het brandwondencentrum, wordt complexe handproblematiek behandeld binnen het Hand en Pols Centrum en vinden er groepsbehandelingen plaats voor longrevalidatie, revalidatie bij oncologie, pijnrevalidatie en revalidatie bij hypermobiliteit.

Zoals het Maasstad Ziekenhuis een topklinisch ziekenhuis is streeft ook het revalidatiecentrum naar een hoge standaard van zorg met aandacht voor wetenschap en opleiding.


Kwaliteit / Behandelresultaten

Maasstad Ziekenhuis

Amputatie en prothese

Revalidatie bij amputatie en prothese

Wie een arm mist of een been mist, zal hiermee moeten leren omgaan. In de revalidatie leer je met je beperking te functioneren in het dagelijks leven. Als je gebruik maakt van een armprothese of een beenprothese, leer je tijdens de revalidatie hoe je deze kunt gebruiken. Ook train je je spieren en algemene conditie, en leer je hoe je je stomp moet verzorgen.

Revalidatiebehandeling

In Maasstad Ziekenhuis kun je terecht voor behandeling bij amputatie en prothese. Revalidatiecentra en revalidatie-afdelingen van ziekenhuizen houden geen cijfers bij die specifiek iets zeggen over de kwaliteit van behandeling bij amputatie en prothese. Daarom vind je op deze pagina geen cijfers.

Toelichting

Op de afdeling revalidatiegeneeskunde van het Maasstad Ziekenhuis zien wij veel mensen na amputatie van teen, voorvoet, onderbeen of bovenbeen.  De revalidatiearts denkt mee over de noodzaak van een  schoenaanpassing of orthopedisch maatschoeisel en begeleid het prothesetraject als dit wordt opgestart.

Het doel van een behandeling is, dat u weer zo optimaal en zelfstandig mogelijk leert functioneren in uw persoonlijke leefomgeving, zowel zonder als met prothese en dat er een begin gemaakt wordt met de emotionele verwerking van de amputatie.

Uw hulpvraag en behoefte zijn het uitgangspunt voor het behandelprogramma dat opgesteld wordt samen met de revalidatiearts. Het behandelteam bestaat daarnaast uit: de fysiotherapeut, ergotherapeut, medisch maatschappelijk werk, revalidatieverpleegkundige, bewegingsagoog en de orthopedische instrumentmaker. Ook kan de psycholoog of diëtiste ingeschakeld worden.


Zie ook: https://www.maasstadziekenhuis.nl/aandoeningen-ziektebeelden/zorgpaden/beenamputatie/

Contactinformatie

Locaties

  • Maasstad Ziekenhuis Hoofdlocatie
    Maasstadweg 21
    3079 DZ Rotterdam
  • Spijkenisse
    Ruwaard van Puttenweg 500
    3201 GZ Spijkenisse
Vergelijk
Revalidatie-instellingen om te vergelijken:
+ Andere revalidatie-instelling toevoegen Maximaal 3 revalidatie-instellingen