Maasstad Ziekenhuis

Rotterdam, Spijkenisse

Bekijk locaties en contactinformatie

Informatie over het ziekenhuis
Het Maasstad ziekenhuis bevindt zich al jaren in Rotterdam-Zuid en mede daardoor heeft het een hechte band met de bevolking. Het ziekenhuis biedt een breed pakket aan medische zorg, met vrijwel elk medisch specialisme en een aantal topklinische en bijzondere functies voor complexe zorg zoals het brandwondencentrum. De revalidatiegeneeskunde werkt samen met veel van deze specialismen en we komen op diverse klinische afdelingen.

Naast poliklinische revalidatie op de locaties Rotterdam en Spijkenisse wordt ook zorg gedragen voor de revalidatiezorg in de regio Zuid-Holland zuid middels detachering van revalidatieartsen naar Goeree-Overflakkee.

In het revalidatiecentrum doorlopen jaarlijks minstens 600 mensen een poliklinisch revalidatietraject. Naast revalidatie bij onder andere neurologische en orthopedische diagnosen is er een samenwerking met het brandwondencentrum, wordt complexe handproblematiek behandeld binnen het Hand en Pols Centrum en vinden er groepsbehandelingen plaats voor longrevalidatie, revalidatie bij oncologie, pijnrevalidatie en revalidatie bij hypermobiliteit.

Zoals het Maasstad Ziekenhuis een topklinisch ziekenhuis is streeft ook het revalidatiecentrum naar een hoge standaard van zorg met aandacht voor wetenschap en opleiding.


Kwaliteit / Behandelresultaten

Maasstad Ziekenhuis

Chronische pijn

Revalidatie bij chronische pijn

Wie chronisch pijn heeft, ondervindt vaak beperkingen of problemen in het dagelijks leven: het gaat niet zoals je wil en je kunt lichamelijk en mentaal niet meer hetzelfde of steeds minder. Met een speciaal intensief revalidatieprogramma wordt gewerkt aan de bestrijding van de klachten, het herstel van conditie en de mentale weerbaarheid.

Revalidatiebehandeling

In Maasstad Ziekenhuis kun je terecht voor behandeling bij chronische pijn. Revalidatiecentra en revalidatie-afdelingen van ziekenhuizen houden geen cijfers bij die specifiek iets zeggen over de kwaliteit van behandeling bij chronische pijn. Daarom vind je op deze pagina geen cijfers.

Samenwerking

Chronische pijn

In het Maasstad ziekenhuis kunt u terecht met chronische pijn klachten, niet met chronische vermoeidheid. We bieden een 3 maanden durend revalidatietraject, 2 dagdelen per week, individueel of in groepsverband. Met de disciplines fysiotherapie, ergotherapie en maatschappelijk werk. Zo nodig ook de bewegingsagoog en psycholoog.

Doelstellingen hierbij zijn;

- kennis en inzicht krijgen in de pijnmechanismen middels educatie,

- verhogen van lichamelijke en mentale belastbaarheid middels training,

- afstemmen van de belasting (wat wil ik doen) op de belastbaarheid (wat kan ik doen) middels efficiëntere planning, uitvoering, ontspanning en het maken van de juiste keuzes.

Het primaire doel is dus niet pijnreductie, maar streven naar een optimaal haalbaar niveau van functioneren.


Contactinformatie

Locaties

  • Maasstad Ziekenhuis Hoofdlocatie
    Maasstadweg 21
    3079 DZ Rotterdam
  • Spijkenisse
    Ruwaard van Puttenweg 500
    3201 GZ Spijkenisse
Vergelijk
Revalidatie-instellingen om te vergelijken:
+ Andere revalidatie-instelling toevoegen Maximaal 3 revalidatie-instellingen