Maasstad Ziekenhuis

Rotterdam, Spijkenisse

Bekijk locaties en contactinformatie

Informatie over het ziekenhuis
Het Maasstad ziekenhuis bevindt zich al jaren in Rotterdam-Zuid en mede daardoor heeft het een hechte band met de bevolking. Het ziekenhuis biedt een breed pakket aan medische zorg, met vrijwel elk medisch specialisme en een aantal topklinische en bijzondere functies voor complexe zorg zoals het brandwondencentrum. De revalidatiegeneeskunde werkt samen met veel van deze specialismen en we komen op diverse klinische afdelingen.

Naast poliklinische revalidatie op de locaties Rotterdam en Spijkenisse wordt ook zorg gedragen voor de revalidatiezorg in de regio Zuid-Holland zuid middels detachering van revalidatieartsen naar Goeree-Overflakkee.

In het revalidatiecentrum doorlopen jaarlijks minstens 600 mensen een poliklinisch revalidatietraject. Naast revalidatie bij onder andere neurologische en orthopedische diagnosen is er een samenwerking met het brandwondencentrum, wordt complexe handproblematiek behandeld binnen het Hand en Pols Centrum en vinden er groepsbehandelingen plaats voor longrevalidatie, revalidatie bij oncologie, pijnrevalidatie en revalidatie bij hypermobiliteit.

Zoals het Maasstad Ziekenhuis een topklinisch ziekenhuis is streeft ook het revalidatiecentrum naar een hoge standaard van zorg met aandacht voor wetenschap en opleiding.


Kwaliteit / Behandelresultaten

Maasstad Ziekenhuis

Organen

Revalidatie bij orgaanaandoeningen

Als je een aandoening hebt aan je organen, dan kan revalidatie helpen. Heb je een hartaandoening of heb je deze gehad? Dan kun je deelnemen aan hartrevalidatie om de draad van je leven weer actief op te kunnen pakken. Bij chronische longaandoeningen, zoals astma, cara of COPD, kan longrevalidatie helpen om beter te leren leven met je aandoening. Hetzelfde geldt voor slaapapnoe (OSAS), longkanker, een ademregulatiestoornis of een stent hebt. Ook bij aandoeningen aan andere organen kan revalidatie zinvol zijn. Denk hierbij aan een verstoorde darmfunctie, of revalidatie na een nier-, long- of harttransplantatie.

Revalidatiebehandeling

In Maasstad Ziekenhuis kun je terecht voor behandeling bij orgaanaandoeningen. Revalidatiecentra en revalidatie-afdelingen van ziekenhuizen houden geen cijfers bij die specifiek iets zeggen over de kwaliteit van behandeling bij orgaanaandoeningen. Daarom vind je op deze pagina geen cijfers.

Contactinformatie

Locaties

  • Maasstad Ziekenhuis Hoofdlocatie
    Maasstadweg 21
    3079 DZ Rotterdam
  • Spijkenisse
    Ruwaard van Puttenweg 500
    3201 GZ Spijkenisse
Vergelijk
Revalidatie-instellingen om te vergelijken:
+ Andere revalidatie-instelling toevoegen Maximaal 3 revalidatie-instellingen