Organen

Revalidatie bij orgaanaandoeningen

Als je een aandoening hebt aan je organen, dan kan revalidatie helpen. Bijvoorbeeld als je een hartaandoening hebt, of bij chronische longaandoeningen. Ook bij een verstoorde darmfunctie, of na een nier-, long- of harttransplantatie kan revalidatie zinvol zijn. Tijdens de revalidatie leer je omgaan met de ongemakken die hebt door je aandoening.

Organen

Hart

Heb je een hartaandoening of heb je deze gehad? Bijvoorbeeld een hartinfarct of een hartritmestoornis? Of heb je een hartoperatie achter de rug? Dan kun je deelnemen aan hartrevalidatie om de draad van je leven weer actief op te kunnen pakken. Je gaat werken aan lichamelijk herstel en een gezonde leefstijl. Minstens zo belangrijk is het werken aan zelfvertrouwen.

Longen

Als je last hebt van chronische longaandoeningen, kan longrevalidatie helpen om beter te leren leven met je aandoening. Chronische longaandoeningen zijn ziekten aan je longen of luchtwegen die niet meer overgaan. Denk bijvoorbeeld aan astma, cara, bronchitis en longemfyseem. Deze laatste twee aandoeningen zijn ook wel bekend als COPD: chronic obstructive pulmonary disease. Ook kan revalidatie je helpen als je slaapapnoe (OSAS), longkanker, een ademregulatiestoornis of een stent hebt.

Artikelen

Vergelijk
Revalidatie-instellingen om te vergelijken:
+ Andere revalidatie-instelling toevoegen Maximaal 3 revalidatie-instellingen