Zuyderland Medisch Centrum

Sittard-Geleen, Heerlen, Brunssum

Bekijk locaties en contactinformatie

Zorg.Samen.Beter.

Drie kernwoorden die helder en duidelijk weergeven wat verwacht wordt van Zuyderland. Het verbeteren van de kwaliteit, klantgerichtheid en veiligheid van de zorg, vóór maar vooral ook samen met de patiënt. Zuyderland is het grootste medisch centrum in Limburg. Het ziekenhuis kent vier locaties met een eigen profilering. De hoofdlocaties Heerlen en Sittard-Geleen staan voor de acute, intensieve en complexe zorg. De goed planbare zorg wordt aangeboden in het vernieuwde Centrum voor Planbare Zorg in Brunssum; niet gehinderd door acute opnamen wordt er een forse productieverhoging bereikt. Kerkrade tenslotte is de proeftuin voor transmurale zorgvernieuwing. De concepten van onder andere het medisch diagnostisch centrum, het geriatrisch diagnostisch centrum en het dermatologisch dagcentrum kregen hier vorm. Op alle vier de locaties zijn poliklinieken gevestigd. Daarnaast behoren tot Zuyderland acht zorgcentra met buitenlocaties, twee hospices, Revalidatie geneeskunde, Revalidatie dagbehandeling, Geestelijke Gezondheidszorg en Jeugdgezondheidszorg, Thuiszorg en Huishoudelijke Hulp. Als een van de STZ-ziekenhuizen in Nederland behoort opleiden tot de kerntaken van ons ziekenhuis. Wij leren zorgprofessionals competenties te ontwikkelen die zij nodig hebben om kwalitatief hoogwaardige patiëntenzorg te verlenen.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Zuyderland Medisch Centrum

Behandeling revalidatiearts

Hoe goed wordt de revalidatiearts beoordeeld?

Revalidatiecentra en revalidatie-afdelingen van ziekenhuizen vragen hun patiënten en cliënten om een rapportcijfer te geven op vier onderdelen.  

Voel je je serieus genomen door je revalidatiearts, en legt hij alles begrijpelijk uit? Zijn er samen behandeldoelen opgesteld die passen bij jouw wensen en behoeften? En zijn alle artsen, verpleegkundigen en andere specialisten goed op elkaar ingespeeld? 

Rapportcijfer serieus nemen door revalidatiearts (volwassenen)

8,9 Zuyderland Medisch Centrum
9,0 Landelijk gemiddelde
Patiënten (volwassenen) beoordeelden in 2021 het gevoel dat de revalidatiearts van het Zuyderland Medisch Centrum hen serieus neemt met een 8,9.
Bron: Transparantiekalender 2021

Rapportcijfer begrijpelijke uitleg door revalidatiearts (volwassenen)

9,0 Zuyderland Medisch Centrum
8,9 Landelijk gemiddelde
Patiënten (volwassenen) van het Zuyderland Medisch Centrum geven de instelling in 2021 een 9,0 voor de begrijpelijkheid van de uitleg van de revalidatiearts.
Bron: Transparantiekalender 2021

Percentage behandeldoelen (volwassenen)

91,60% Zuyderland Medisch Centrum
85,00% Landelijk gemiddelde
91,60% van de patiënten (volwassenen) geeft aan dat er in het Zuyderland Medisch Centrum in 2021 gezamenlijk afspraken zijn gemaakt over de te bereiken behandeldoelen.
Bron: Transparantiekalender 2021

Rapportcijfer behandelteam (volwassenen)

8,1 Zuyderland Medisch Centrum
8,7 Landelijk gemiddelde
Patiënten (volwassenen) van het Zuyderland Medisch Centrum geven de instelling in 2021 een 8,1 voor de samenwerking van het behandelteam.
Bron: Transparantiekalender 2021

Contactinformatie

Locaties

 • Zuyderland Medisch Centrum, Sittard-Geleen Hoofdlocatie
  Dr. H. van der Hoffplein 1
  6162 BG Sittard-Geleen
 • Zuyderland MC, locatie Heerlen
  Henri Dunantstraat 5
  6419 PC Heerlen
 • Zuyderland MC, locatie Brunssum
  Prins Hendriklaan 376
  6443 AE Brunssum
Vergelijk
Revalidatie-instellingen om te vergelijken:
+ Andere revalidatie-instelling toevoegen Maximaal 3 revalidatie-instellingen