Sint Maartenskliniek

De Sint Maartenskliniek is dé kliniek voor houding en beweging. Als enige ziekenhuis in Nederland is de Sint Maartenskliniek volledig gespecialiseerd is in houding en beweging. U kunt in Nijmegen, Woerden en Boxmeer terecht voor behandeling van eenvoudige tot zeer complexe aandoeningen op het gebied van orthopedie, reumatologie en revalidatiegeneeskunde.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Sint Maartenskliniek

Dwarslaesie

Revalidatie na dwarslaesie

Een dwarslaesie is een beschadiging van het ruggenmerg, die bijvoorbeeld kan ontstaan bij een gebroken rug of nek, of een tumor. De zenuwbanen in het ruggenmerg worden dan onderbroken, waardoor prikkels die aanzetten tot beweging niet meer doorgegeven kunnen worden. Het resultaat is een gedeeltelijke of totale verlamming. 

Revalidatie helpt om zoveel mogelijk zelfstandig te kunnen functioneren, en te leren omgaan met beperkingen die zijn ontstaan door de dwarslaesie.

Aantal patiënten met lage dwarslaesie

38 Sint Maartenskliniek
In de Sint Maartenskliniek zijn in 2021 in totaal 38 patiënten met een lage dwarslaesie ontslagen uit de klinische revalidatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Percentage zelfstandig wonen met lage dwarslaesie

78,95% Sint Maartenskliniek
92,00% Landelijk gemiddelde
Na behandeling in de Sint Maartenskliniek ging 78,95% van de patiënten met een lage dwarslaesie weer zelfstandig wonen in 2021.
Bron: Transparantiekalender 2021

Aantal patiënten met hoge dwarslaesie

52 Sint Maartenskliniek
In de Sint Maartenskliniek zijn in 2021 in totaal 52 patiënten met een hoge dwarslaesie ontslagen uit de klinische revalidatie.
Bron: Transparantiekalender 2021

Percentage zelfstandig wonen met hoge dwarslaesie

92,31% Sint Maartenskliniek
92,00% Landelijk gemiddelde
Na behandeling in de Sint Maartenskliniek ging 92,31% van de patiënten met een hoge dwarslaesie weer zelfstandig wonen in 2021.
Bron: Transparantiekalender 2021

Contactinformatie

Locaties

  • Sint Maartenskliniek - Locatie Nijmegen
    Hengstdal 3
    6574 NA Ubbergen
Vergelijk
Revalidatie-instellingen om te vergelijken:
+ Andere revalidatie-instelling toevoegen Maximaal 3 revalidatie-instellingen