Hand en pols

Revalidatie hand en pols

Als je je hand of arm niet goed kan gebruiken, kun je beperkingen ervaren bij het uitvoeren van allerlei dagelijkse handelingen. Dit komt omdat de arm en / of hand niet goed werkt (een deel van de functie ontbreekt), of door pijnklachten.

Hand en pols

(Chronische) arm- en/of handfunctieproblemen kunnen door verschillende oorzaken ontstaan. Je kunt klachten krijgen door letsel, bijvoorbeeld als je een ongeluk hebt gehad. Maar ook als gevolg van een aandoening, bijvoorbeeld als gevolg van een chronische ontsteking door reuma. Hand en armproblemen kunnen ook ontstaan door overbelasting.

Medisch specialistische revalidatie helpt je om je handen of armen weer beter te kunnen gebruiken, of om de pijnklachten te verminderen. Dat kan in de vorm van oefentherapie. Sommige revalidatiecentra hebben hiervoor een speciaal hand- en polscentrum. Hier werken verschillende disciplines samen, zoals handtherapeut of ergotherapeut. Het doel is om weer zoveel mogelijk de dingen te kunnen doen zoals je gewend was.

Artikelen

Niet alleen ‘hardware’ maar ook ‘software’ aanpakken in behandeling van zenuwaandoening neuralgische amyotrofie

Ruim 17.000 Nederlanders hebben last van een zenuwaandoening genaamd 'neuralgische amyotrofie'. Zij hebben aanvallen van pijn en verlamming in hun schouder, arm en/of hand. Na verloop van tijd kunnen zenuw en spieren herstellen, maar toch houden mensen klachten over doordat ze anders zijn gaan bewegen. Om dit verminderen moet de aansturing vanuit de hersenen aangepakt worden. Dit kan met specifieke fysio- en ergotherapie concludeert Renee Lustenhouwer van het Radboudumc in haar proefschrift.

Vergelijk
Revalidatie-instellingen om te vergelijken:
+ Andere revalidatie-instelling toevoegen Maximaal 3 revalidatie-instellingen