Het revalidatieteam van het Bravis ziekenhuis bekijkt samen met u wat voor gevolgen dit voor u heeft. Samen met u stellen we een plan op om weer het maximale uit uw mogelijkheden te halen. Een van de doelen kan zijn het leren gebruiken van een beenprothese. Dit vraagt soms veel van een gebruiker. Het team zal samen met u bekijken wat de beste opties voor u zijn.
Gedurende de revalidatie wordt veel van u gevraagd. U bereikt het meest door zelf actief te oefenen. U leert uw lichaam en de prothese gebruiken in alle dagelijkse omstandigheden bijvoorbeeld bij lopen, staan, maar ook verzorging, werk, hobby’s en huishoudelijke taken. De therapeuten zullen u ondersteunen en coachen. Tevens is er aandacht voor de emoties en verwerking na een amputatie.
Tijdens uw revalidatie wordt u begeleid door een gespecialiseerd behandelteam, dat samenwerkt om u een passend revalidatieprogramma te bieden.
Dit behandelteam onder leiding van de revalidatiearts kan bestaan uit een diëtist, ergotherapeut, fysiotherapeut, medisch maatschappelijk werker, orthopedisch instrumentmaker, orthopedisch schoenmaker en psycholoog.