Wachttijden kliniek

Hoe snel kun je terecht voor revalidatie?

Medische indicatie: Wachttijd binnen de norm
Gemeten kwaliteit: Gemiddelde wachttijd

Soms is thuisrevalidatie niet mogelijk, je moet dan worden opgenomen in de kliniek van een revalidatiecentrum of revalidatie-afdeling van een ziekenhuis. Het is belangrijk dat je snel terecht kunt. Ook als dat betekent dat je niet naar een centrum in de buurt kan.

Wachttijden kliniek

Hoe wordt de wachttijd gemeten?

Revalidatie-instellingen houden bij hoeveel patiƫnten in een jaar beginnen met een revalidatiebehandeling in de kliniek. Daarbij meten ze hoeveel patiƫnten op tijd terecht kunnen in de kliniek. Op tijd betekent: maximaal twee weken wachten op de start van de klinische revalidatiebehandeling.

Verschillen in wachttijd

Soms is de wachttijd langer. Bijvoorbeeld als veel mensen met dezelfde diagnose zich aanmelden. Of als de zorgverzekeraar beperkt zorg heeft ingekocht bij de instelling. Je kan dan eventueel bij een andere instelling terecht waarmee je zorgverzekeraar afspraken heeft gemaakt. De wachttijd is korter als behandeling dringend nodig is.

Op de website van het revalidatiecentrum of het ziekenhuis kun je per maand zien wat de actuele wachttijd is voor revalidatie in de kliniek.

Vergelijk
Revalidatie-instellingen om te vergelijken:
+ Andere revalidatie-instelling toevoegen Maximaal 3 revalidatie-instellingen