Orthopedie

Orthopedische revalidatie

Orthopedie is het medisch specialisme dat zich bezighoudt met aandoeningen aan het steun- en bewegingsstelsel. Het steun- en bewegingsstelsel bestaat uit botten, gewrichten, spieren, pezen en banden. Er zijn veel mensen die last hebben van pijnklachten aan het steun- en bewegingsstelsel, of die beperkingen hebben in het dagelijks leven door deze orthopedische problemen. De klachten kunnen aangeboren zijn, maar kunnen ook later ontstaan.

Orthopedie

Met revalidatie kun je het dagelijks leven bij een probleem aan je houding- en bewegingsapparaat verbeteren. De revalidatie bestaat bijvoorbeeld uit oefeningen voor het aanpassen van je lichaamshouding, je looppatroon of de manier waarop je dagelijkse handelingen uitvoert. Soms kun je ook hulpmiddelen gebruiken, bijvoorbeeld een aangepaste schoen.

Tijdens de revalidatie krijg je begeleiding door een fysiotherapeut of ergotherapeut. Als het nodig is, kun je ook ondersteuning krijgen van een psycholoog of maatschappelijk werker om te leren om te gaan met (blijvende) beperkingen.

Vergelijk
Revalidatie-instellingen om te vergelijken:
+ Andere revalidatie-instelling toevoegen Maximaal 3 revalidatie-instellingen