Heliomare

Meer kans
Wie deelneemt aan de maatschappij is een gelukkiger mens. Bij Heliomare hebben kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking meer kans om weer mee te doen. Met ruim 40 locaties is Heliomare de enige zorg- en onderwijsinstelling in Noord-Holland waar u voor een totaaloplossing terecht kunt. Onze expertisegebieden zoals wonen, onderwijs, arbeidsintegratie, dagbesteding, revalidatie en sport zijn vaak onderdeel van dit totaalpakket. Niemand aan de zijlijn. Voor ons is dat de belangrijkste drijfveer in alles wat we doen.

Kwaliteit / Behandelresultaten

Heliomare

Chronische pijn en vermoeidheid

Revalidatie bij chronische pijn en vermoeidheid

Wie chronisch vermoeid is of altijd pijn heeft, ondervindt vaak beperkingen of problemen in het dagelijks leven: het gaat niet zoals je wil en je kunt lichamelijk en mentaal niet meer hetzelfde of steeds minder. Met een speciaal intensief revalidatieprogramma wordt gewerkt aan de bestrijding van de klachten, het herstel van conditie en de mentale weerbaarheid.

Revalidatiebehandeling

In Heliomare kun je terecht voor behandeling bij chronische pijn en vermoeidheid. Revalidatiecentra en revalidatie-afdelingen van ziekenhuizen houden geen cijfers bij die specifiek iets zeggen over de kwaliteit van behandeling bij chronische pijn en vermoeidheid. Daarom vind je op deze pagina geen cijfers.

Samenwerking

In Heliomare behandelen wij patiënten met langdurige pijnklachten. Binnen dit behandelaanbod vallen ook de diagnosis Fibromyalgie, CRPS1 (dystrofie) en Whiplash.
We spreken van langdurige pijnklachten als deze langer dan 3 maanden bestaan. Er zijn in Nederland heel veel mensen met langdurige pijn. Onderzoek toont aan dat ongeveer één op de 8 mensen in Nederland last heeft van pijnklachten die langer dan 3 maanden duren. 
De gevolgen van de pijnklachten zijn vaak heel ingrijpend. Pijn kan invloed hebben op hoe u zich voelt; op uw stemming, op uw dagelijkse activiteiten waaronder uw werk en op de relaties met anderen.  Langdurige pijn kan gezien worden als een multifactorieel bepaald fenomeen. Dit houdt in dat er verschillende unieke biologische, psychische en sociale factoren te onderscheiden zijn die lichamelijke klachten teweegbrengen en in stand houden. Diverse puzzelstukken, op de juiste manier gelegd, maken het beeld compleet en vormen het uitgangspunt voor onze behandeling.


Contactinformatie

Locaties

  • Heliomare
    Relweg 51
    1949 EC Wijk aan Zee
Vergelijk
Revalidatie-instellingen om te vergelijken:
+ Andere revalidatie-instelling toevoegen Maximaal 3 revalidatie-instellingen